Premierul Florin Cîțu explică întârzierea bugetului: „Nu e unul simplu, începe să repare anomalii din ultimii patru ani”

Premierul Florin Cîțu explică întârzierea bugetului: „Nu e unul simplu, începe să repare anomalii din ultimii patru ani”
Premierul României, Florin Cîțu (Sursa foto: MEDIAFAX FOTO / Eduard Vînătoru)
Publicat: 03/02/2021, 16:24

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că încă se lucrează la bugetul pe anul 2021 și va fi prezentat săptămâna viitoare. Șeful Guvernului a explicat că întârzierile au apărut deoarece nu este un buget simplu, el având rolul de a repara anomaliile din trecut ultimii patru ani, oferind exemplul cheltuielilor cu salariile care în ultimii patru ani s-au dublat.

Nu este un buget simplu, este un buget care se uită pe teren la perioada 2021-2022, care începe să repare anomalii introduse în legislația din România în ultimii patru ani. Vă dau un exemplu, cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016-2020 (…) Nu cred că s-au dublat veniturile în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trendul este să reașezăm structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiții mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă de record”, a declarat premierul Cîțu.

Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu firmele care nu respectă măsurile de prevenire în pandemie

Florin Cîțu a anunțat miercuri, 3 februarie, după ședința de Guvern, faptul că astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus ca firmele care nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei să aibă activitatea suspendată temporar.

Premierul a precizat că recomandare acestuia este ca perioada minimă să fie de două săptămâni de suspendare a activității.

Florin Cîțu: „Amenzile nu mai au nici un efect”

„Am văzut că amenzile nu mai au nici un efect. Nu mărim amenzile pentru că nu au nici un efect. Vom suspenda activitatea pe perioadă determinată”, a declarat premierul.

De asemenea, acesta a precizat că propunerea făcută de CNSU privind suspendarea activității este valabilă doar pentru operatorii economici. Prin urmare, nu va fi aplicată și instituțiilor de cult care ignoră regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

GCS: Peste 5.000 de amenzi în doar 24 de ore pentru încălcarea restricțiilor

Polițiștii și jandarmii au aplicat în cursul zilei de marți, 3 februarie 2021, peste 5.000 de amenzi pentru încălcarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19, a anunțat miercuri Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Mai exact, marți au fost aplicate 5.139 de amenzi, în valoare totală de 876.382 de lei, potrivit informațiilor GCS.

„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.083 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 677 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 2 februarie, 5.139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 876.382 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal și 1 dosar penal pentru fals în declarații, cu privire la motivul deplasării.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată în comunicatul GCS.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Crimă înfiorătoare în Capitală! Un bărbat de 46 de ani, ucis de doi tineri pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×